Ένα ταξίδι στη μαγευτική Σιένα.


Μια από τις γραφικές πόλεις της Ιταλίας, η όμορφη Σιένα είναι χτισμένη στην καρδιά της Τοσκάνης, σε υψόμετρο 322 μέτρων και αποτελεί πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά κοντράντε, δηλαδή γειτονιές, κάθε μια από τις οποίες έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου.

Ο μεσαιωνικός χαρακτήρας της πόλης, τα εντυπωσιακά γοτθικά της κτήρια και το ξεχωριστής ομορφιάς ιστορικό της κέντρο, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μαγεύουν τους επισκέπτες της πόλης, μετατρέποντας την σε έναν από τους πιο αγαπημένους ιταλικούς προορισμούς.

Υπέροχα μνημεία, δημιουργήματα καλλιτεχνών της Αναγέννησης στολίζουν την πόλη, δίνοντας ακόμα και σήμερα μια αίσθηση της αίγλης του παρελθόντος.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Σιένα είναι ο Καθεδρικός Ναός της, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός, με το λευκό και το μαύρο μάρμαρο να κυριαρχούν στο εσωτερικό και το εξωτερικό του χτίστηκε μεταξύ 1215 και 1263.

Όλοι οι δρόμοι θα σας οδηγήσουν στην κεντρική πλατεία, Piazza del Campo, μια από τις ιστορικότερες της Ιταλίας και μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες στην Ευρώπη.

Εκεί θα δείτε τα παλάτια Palazzo Pubblico και Torre del Mangia, αλλά και το μαρμάρινο συντριβάνι Fonte Gaia, που σημαίνει η πηγή της χαράς. Αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη στις 2 Ιουλίου ή στις 16 Αυγούστου, όταν πραγματοποιείται το Πάλιο, μια παραδοσιακή μεσαιωνική ιπποδρομία που γίνεται γύρω από την Piazza del Campo.

Η εκδήλωση αυτή παρακολουθείται από πλήθος κόσμου και είναι ευρέως γνωστή. Οι δεκαεπτά κοντράντε ανταγωνίζονται για το τρόπαιο: ένα ζωγραφισμένο πανό ή Πάλιο, που φέρει μια εικόνα της Παναγίας.

Για κάθε αγώνα ένα νέο Πάλιο ανατίθεται από γνωστούς καλλιτέχνες και τα Πάλιο που έχουν κερδηθεί τοποθετούνται και μπορεί κάποιος να τα θαυμάσει στο τοπικό μουσείο της Contrade. Κατά τη διάρκεια του Πάλιο, η πόλη είναι στολισμένη με λάμπες και σημαίες που φέρνουν τα χρώματα της Contrade.

Πηγή : www.tifosi.gr

Προηγούμενο Μαυρίκιος Η χώρα της ζάχαρης και του χαμόγελου!
Επόμενο Οι Τσέχοι «μουλιάζουν» σε σπα με μπύρα