Ω! Άνοιξη !


Ω! Άνοιξη ! Που το φιλί σου σκορπά ροδοπέταλα σε όλη την γη !Εμπνέει ερωτισμό ! Ο αέρας σου ξυπνά όλες τις αισθήσεις Και τ’ αρώματά σου την νιότη μας ! 
Ω! Άνοιξη ! Που έρχεσαι αγκαλιά με τα λουλούδια τ’ ανθισμένα, τ’ ακουμπάς ευλαβικά σε όλους τους Κήπους της γης Και στα βάθη της ψυχής μας ! 
Ω! Άνοιξη ! αιώνια έφηβη !Με την τρέλα του χορού πάνω στους άνθους .Λιώνεις τους πάγους στους κακούς …διώχνεις μακριά τους κορωνοϊούς …Και φέρνεις την ειρήνη σε όλους τους λαούς  ! Ω! Άνοιξη ! Πόσο σ’ ευχαριστούμε!
 Ω! Άνοιξη ! Λουλουδοφόρα ! που στην ράχη των δελφινιών Και στα φτερά των γλάρων ,φορτώνεις τα λουλούδια σου να τα πάνε στις θάλασσες του κόσμου ! Να γίνει ο κόσμος λίγο πιο όμορφος Και η αιτία του καλού να είσαι εσύ άνοιξη  ανθοφορούσα ! 
Ω! Άνοιξη ! Που το φεγγάρι με τ’ αστέρια φέρουν τους άνθους σου Και χρωματίζουν το σύμπαν ζωγραφίζοντας τους ουρανούς με την αιώνια αγάπη του Θεού ! 
Ω! Άνοιξη ! προάγγελε του καλοκαιριού της αιώνιας ξεγνοιασιάς Του ανέμελου παιδιού Και του όμορφου παραμυθιού της παιδικής ψυχής μας ! 
Ω! Άνοιξη ! Καπριτσιόζα σπινθηροβόλα  αέρινη και αισθησιακή ! Που ο ήλιος παίρνει την μορφή σου αγγίζει την ψυχή σου  και σ’ ερωτεύεται ! 
Ηλιόλουστη Άνοιξη φέρε μου Τα γιασεμιά,τις τουλίπες, τα χρυσάνθεμά σου, τα τριαντάφυλλά σου ,Τις μαργαρίτες,τις παπαρούνες, τις ορχιδέες,το πράσινο χορτάρι, τις γαρδένιες, τα οπωροφόρα δέντρα σου και όλα τ’ αγριολούλουδά σου ! Να μεθύσω ! Να μαγευτώ ! Να διώξω το άγχος ! Να γαληνέψω  ! Να τραγουδήσω ! Να ονειρευτώ ! Να χορέψω ! Να ξαναγεννηθώ ! 
Θεέ μου σ’ ευχαριστώ !

Βέτα Πανταλέων Βαζαίου

Προηγούμενο Μένουμε μέσα στο σπίτι μας !
Επόμενο Αγκάλιασε με !