Καλές συνήθειες !


Καλές συνήθειες !

 Είναι το μυστικό της ευτυχίας! Είναι το ευ ζήν ! Συνηθίζουμε λοιπόν να σκεφτόμαστε Θετικά ! Να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας ,να θυμάται τα καλά της ζωής ! Να ξεχνά τα κακά τα άσχημα της και να διορθώνει ο,τι μπορεί ,ο,τι δεν μπορεί να τα αφήνει στην επιστήμη ! Συνηθίζουμε να αγαπάμε και όχι να μισούμε ,ή να αδιαφορούμε ! Να μη ζηλεύουμε αλλά να θαυμάζουμε  ότι καλό , αξιόλογο και ωραίο …βλέπουμε στον συνάνθρωπό μας ! Να μην λυπόμαστε αλλά να πονάμε τον αναξιοπαθόντα συνάνθρωπό μας και να είμαστε πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε με χαρά και ταπεινότητα ! Να αγαπάμε την δουλειά που κάνουμε ,χωρίς να γκρινιάζουμε ,ούτε να βαριγκομάμε …πάντα με ηθική  ,με τιμιότητα ,με χαμόγελο ! Να προσαρμοζόμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στις διάφορες αλλαγές και καταστάσεις που μας προκύπτουν …πάντα με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα !Γιατί απλά η κάθε άσχημη και αρνητική πλευρά της ζωής ,έχει την όμορφη και την  θετική της ! 
Καλές συνήθειες είναι :Να δημιουργούμε κάθε μέρα κάτι καινούργιο κάτι δικό μας ! Να συνηθίζουμε να τρώμε λίγο και καλό φαγητό ! Να κάνουμε ένα ευεργετικό μπάνιο κάθε μέρα ! Να πίνουμε πολύ νερό (8 ποτήρια )καθημερινά ! Να κοιμόμαστε καλά σε καθαρή ατμόσφαιρα  8 ώρες τουλάχιστον οι ενήλικες ,10 με 12 ώρες τα παιδιά και 16 με 18 ώρες τα βρέφη ! Επίσης καλή συνήθεια είναι και ο μεσημεριανός ύπνος έστω και 20 λεπτών ! Να συνηθίζουμε να κάνουμε καλές επιλογές των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε ,ιδίως του συντρόφου μας που με αυτόν θα φτιάξουμε ωραία οικογένεια ! Να μην παρασυρόμαστε από κακόβουλους ανθρώπους και να ξέρουμε έξυπνα να αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές συνήθειες …όπως πχ. Είναι το τσιγάρο ,τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο τζόγος ,η πορνία ,οι κλοπές ,τα εγκλήματα, και πολλά άλλα δεινά που καταρρακώνουν όλη την ύπαρξή μας και αμαυρώνουν την αξιοπρέπειά μας ! 
Καλές συνήθειες είναι : να είμαστε ο εαυτός μας ! Η αλήθεια μας ! Και να προσπαθούμε κάθε μέρα να τον βελτιώσουμε όλο και περισσότερο ! Στόχος μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι όχι από κάποιον άλλο άνθρωπο ,αλλά από τον προηγούμενο εαυτό μας ! Να γίνουμε όχι πιο πλούσιοι σε χρήματα αλλά πιο πλούσιοι σε αισθήματα  ! Να συνηθίζουμε σε μία  καλή συμπεριφορά ,γιατί όσα πτυχία και επιτυχίες κι αν έχουμε ,αν έχουμε κακή συμπεριφορά θα είμαστε ένα τίποτα !  Καλή συνήθεια είναι να ικανοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις ! Να χορεύουμε ! Να ακούμε μουσική και να τραγουδάμε ! Να ξεκαρδιζόμαστε στο γέλιο ! Να διαβάζουμε ! Να γράφουμε ! Να χειροτεχνούμε ! Να παίζουμε ! Να βρισκόμαστε μαζί με μικρά παιδιά και να απολαμβάνουμε την στιγμή με όλη μας την ψυχή ! Να εκτονωνόμαστε ευχάριστα και να μην κλεινόμαστε στον εαυτό μας …χωρίς να βλάπτουμε τον εαυτό μας ,αλλά και τους γύρω μας !  ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ! Είναι να παιδαγωγούμε ευτυχισμένα παιδιά ! 
Είναι να προσευχόμαστε με απέραντη πίστη στον Θεό ,ώστε να έλκουμε θετική ενέργεια από το σύμπαν έτσι θα βοηθιόμαστε στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μας …και θα αντέχουμε τα βάσανα με μεγάλη δύναμη !  Καλή συνήθεια είναι να ευγνωμονούμε τον θεό, τους συνανθρώπους μας και ολάκερη την φύση ,αλλά και τα πλάσματά της ,που συμβάλουν  στην ευτυχία μας ! 
Καλή συνήθεια είναι να κάνουμε κάθε μέρα μια καλή πράξη ! Με ταπεινότητα και αγάπη !  Να συνηθίζουμε να συγχωρούμε τους εχθρούς μας αλλά και τους φίλους μας και να βλέπουμε τα δικά μας λάθη, ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε ! Να δεχόμαστε την συγνώμη του άλλου και με ενσυναίσθηση να μπαίνουμε στην θέση του για να τον καταλαβαίνουμε ! Να συνηθίζουμε να αποταμιεύουμε λίγα χρήματα για δύσκολες και για όμορφες στιγμές ! Καλή συνήθεια είναι να είμαστε ολιγαρκείς ! Όχι σπάταλοι αλλά να ζούμε με λογική αφθονία ευμάρεια και ευημερία ! Να συνηθίζουμε τον εαυτό μας να είναι χαρούμενος και με καλή διάθεση ό,τι και να γίνεται γύρω του ! Να έχουμε από μέσα μας την ευτυχία και να την προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας !  Να ταξιδεύουμε ! Και να βρισκόμαστε στην φύση όσο πιο πολύ μπορούμε !  Να φτιάχνουμε μέσα στο σπίτι μας την γωνίτσα της ευτυχίας μας !  
Καλή συνήθεια είναι να φιλοσοφούμε την ζωή διαβάζοντας τα αποφθέγματα των σοφών που μας τρέφουν πνευματικά και μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα που μας προκύπτουν ! 
Καλύτερα να είμαστε ευτυχισμένοι παρά πετυχημένοι ! Όπως είχε πει Ο Αϊνστάιν ! 
ΒΕΤΑ ΠΑΝΤΑΛΕΩΝ ΒΑΖΑΙΟΥ 

Προηγούμενο "Από το Καφέ της Χαράς παίρνω σε μηνιάτικο αυτά που έπαιρνα το επεισόδιο"
Επόμενο Παιδική μου ψυχή