Οκτώ φαντασμαγορικά, φυσικά φαινόμενα


Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι η Φύση γύρω μας καθημερινά δίνει «παραστάσεις», οι οποίες ξεπερνούν σε μαγεία οτιδήποτε άλλο και τις οποίες τείνουμε είτε να ξεχνάμε, είτε να αγνοούμε εντελώς; Δείτε παρακάτω για 8 φανταστικές «φυσικές επιδείξεις» και βάλτε τες στη λίστα των πραγμάτων που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε. Κι αν τα καταφέρετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα βγείτε χαμένοι!

Βόρειο Σέλας 

Μπορείτε να θαυμάσετε αυτό το εντυπωσιακό, φυσικό φαινόμενο στο βόρειο ημισφαίριο. Αν επισκεφθείτε τη Νορβηγία από Σεπτέμβρη μέχρι Μάρτη, φροντίστε να μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον ουρανό να αλλάζει χρώματα μπροστά στα μάτια σας.

«Ανεμοστρόβιλος» από μπαρακούντα

Η κατάδυση αποκτά άλλο νόημα όταν συμβαίνει στο νησί Sipadan της Μαλαισίας, ανάμεσα από χιλιάδες ψάρια μπαρακούντα τα οποία σχηματίζουν «υποθαλάσσιους ανεμοστρόβιλους».

Η μεγάλη μετανάστευση

Συχνά αποκαλείται και ως «Η Μεγάλη Μετανάστευση». Εκατομμύρια γκνου, ζέβρες και γαζέλες διασχίζουν τη βόρεια Τανζανία και Κένυα αναζητώντας τροφή, νερό και εδάφη κατάλληλα για αναπαραγωγή.

Θερμοπίδακες

Στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone των ΗΠΑ μπορεί κανείς να θαυμάσει τη μεγαλύτερη «συλλογή» από θερμοπίδακες στον κόσμο. Το Old Faithful αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς «γεωθερμικές ατραξιόν», καθώς κάθε περίπου 90 λεπτά, νερό και ατμός πετάγονται δεκάδες μέτρα ψηλά στον αέρα.

Εκρήξεις ηφαιστείων

Ταξιδέψτε μέχρι το νησιωτικό σύμπλεγμα Vanuatu στο νότιο Ειρηνικό για να δείτε από κοντά το ενεργό ηφαίστειο Mount Yasur. Βρίσκεται στο νησί Tanna και εκρήγνυται σχεδόν ασταμάτητα από το 18ο αιώνα, αναφέρει η αρθρογράφος του CNN.

Ανθισμένες κερασιές

Κάθε χρόνο τον Απρίλιο η πόλη Changwon της νοτίου Κορέας μεταμορφώνεται σε ένα ανθισμένο μπουκέτο, χάρη στις 360.000 κερασιές που καλωσορίζουν την άνοιξη.Η πόλη γιορτάζει την ομορφιά της Φύσης με φεστιβάλ, που τραβούν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών από όλον τον κόσμο.

Η μετανάστευση της πεταλούδας μονάρχης

Εξήντα μίλια βορειοδυτικά της Πόλης του Μεξικού στη Sierra Madre βρίσκεται το Monarch Butterfly Biosphere Reserve. Περίπου 35 εκατομμύρια πεταλούδες κάνουν ένα ταξίδι 3.000 μιλίων από τον Καναδά και τη Βόρεια Αμερική σε πιο θερμό κλίμα.

Οι καταρράκτες της Βικτωρίας

Οι ντόπιοι τους αποκαλούν «Ο καπνός που βροντά», όμως είναι ευρύτερα γνωστοί ως οι καταρράκτες της Βικτωρίας. Βρίσκονται στη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε και είναι από τους μεγαλύτερους του κόσμου. Οι καταρράκτες έχουν μεγαλύτερη ροή στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού.

Προηγούμενο Η Λουκία Παπαδάκη αποκάλυψε τον περίεργο όρο που υπέγραψε όταν έπαιζε στη «Λάμψη» (video)
Επόμενο Νατάσα Καλογρίδη – Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οριστικός χωρισμός (video)