Τήλος: Ενεργειακά αυτόνομη και με…mini ελέφαντες


Η Τήλος το εναλλακτικό και αυτόνομο ενεργειακά νησάκι των 150 σπιτιών στα Δωδεκάνησα, τροφοδοτεί περίπου το 75% της επικράτειάς του με ενέργεια που παράγει από τον ήλιο και από υβριδική μονάδα που έχει δημιουργηθεί εκεί. Μάλιστα, προσφέρει και κάποια… προνόμια στους «πράσινους» επισκέπτες του.

Ο Στάθης Κοντός, Γενικός Γραμματέας του δήμου Τήλου μιλάει για όλα αυτά στην εκπομπή «Συνδέσεις» αλλά και παρουσιάζει την εκπαιδευτική πλευρά του νησιού, στο οποίο ανοίγει μουσείο για να ενημερώσει σχετικά με τους… mini ελέφαντες που έμεναν εκεί! Όπως είναι γνωστό μέσα από μελέτες ο πρώτος ελέφαντας της Τήλου κολύμπησε ως εκεί και αναγκάστηκε να εξελιχθεί σε μικρότερο μέγεθος για να επιβιώσει.

Η Τήλος είναι ένα όμορφο και ήσυχο νησί με καθαρές παραλίες και φυσική ομορφιά μακριά από την φασαρία. Για τους λόγους αυτούς αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και ηρεμία. Εμείς στο travelstyle σας έχουμε εδώ τους λόγους που πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείτε.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Ρόδος- Τήλος- Σύμη. Σεπτέμβρης και οι διακοπές ΔΕΝ σταματούν!!!

Τήλος- Ένα νησί που πρέπει να ανακαλύψεις

The post Τήλος: Ενεργειακά αυτόνομη και με…mini ελέφαντες appeared first on Travelstyle.

Read More

Προηγούμενο Το ονειρεμένο ξενοδοχείο στη Μονεμβασιά με την υπέροχη θέση και την άριστη βαθμολογία που εντυπωσίασε τον Τάσο Δούση
Επόμενο Τα 10 πιο ξεχωριστά αλλά…ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο!