ΜΥΚΗΝΕΣ: Το πιο δημοφιλές νησί των Νήσων Φερόε με τα χαριτωμένα πάφιν


Το νησί Μυκήνες βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της χώρας. Το νησάκι με το ελληνικότατο όνομα είναι καταπράσινο και γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της χώρας και το πιο γνωστό στους τουρίστες, κυρίως γιατί εκεί βλέπουν πάρα πολλά πάφιν!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το νησί Μυκήνες (Mykines) είναι ένα νησάκι 10 τ.χλμ το οποίο βρίσκεται το δυτικότερο άκρο της χώρας. Από τα 40 σπίτια, μόνο 6 είναι κατοικημένα σε μόνιμη βάση. Στο νησάκι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και το οδικό δίκτυο περιορίζεται σε μονοπάτια, τα οποία διασχίζουν ίσως κάποια τρακτέρ. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές αποκαλύπτουν πως το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά τον 6ο αιώνα μ.Χ.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Η ονομασία του νησιού είναι αμφιλεγόμενη και δεν γνωρίζουμε την ακριβή της προέλευση. Κάποιοι λένε ότι προέρχεται από τα κέλτικα ενώ άλλοι ότι έγινε από παραφθορά παλιότερης ονομασίας. Αρχικά να πούμε ότι το «κ» προφέρεται «τσ» και ότι τονίζεται στο υ δηλαδή ακούγεται κάπως έτσι: «Μύτσινες». Παρόλα αυτά όταν ρωτήσαμε κάποιο ντόπιο περί της ονομασίας και του είπαμε ότι υπάρχει μέρος στην Ελλάδα με το όνομα Μυκήνες, είπε: «Ναι ξέρω… Μύκονος»!

ΠΑΦΙΝ: Το νησί Μυκήνες είναι μια τεράστια «φωλιά» για τα πανέμορφα και πασίγνωστα πουλιά πάφιν. Μάλιστα αυτά είναι και ο κύριος λόγος που το νησί έχει τόσο τουριστική κίνηση. Ο πληθυσμός των πουλιών στο νησί είναι αρκετά μεγάλος και μάλιστα είναι από τα μέρη με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς πάφιν στον κόσμο. Βέβαια εκτός από πάφιν, στο νησί υπάρχουν και τα κλασσικά προβατάκια.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Οι μοναδικοί τρόποι πρόσβασης είναι το καραβάκι από το Sørvágur και ελικόπτερο της Atlantic Airways. Ακόμη και αυτά όμως, κάποιες φορές παρουσιάζουν δυσκολίες, εξαιτίας των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών της περιοχής.

ΞΕΝΩΝΕΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ: Ο μοναδικός ξενώνας του νησιού είναι το πρώην ατελιέ του ζωγράφου Sámal Joensen-Mikines και υπάρχει ένα μόνο καφέ. Κλείσε οικονομικό δωμάτιο στα νησιά Φερόε, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Read More

Προηγούμενο Παραλία Κονδύλι: μια ονειρεμένη ακτή με υπέροχα νερά στην Αργολίδα
Επόμενο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου