Επανάσταση στις πτήσεις από το 2021 – Θα ταξιδεύουμε σπάζοντας το φράγμα του ήχου


Έτοιμη να φέρει την επανάσταση στις πτήσεις είναι η αμερικανική εταιρία Boom Supersonic, που ετοιμάζει ένα νέο αεροσκάφος. Συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεροπλάνο, το οποίο θα μπορεί να σπάει ακόμα και το φράγμα του ήχου.

Τον προσεχή Οκτώβρη λοιπόν, θα αρχίσουν οι δοκιμές, ενώ αναμένεται αν προχωρήσει και στην παραγωγή ακόμα περισσότερων αεροσκαφών ιδίου τύπου.

Το XB-1 (όπως ονομάζεται), θα μπορεί να μεταφέρει 55-75 ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πετάξουν δυο φορές πιο γρήγορα και επομένως να κάνουν ταξίδια μέχρι και δυο φορές πιο μακριά.

Οι ταχύτητες θα είναι απίστευτες, αφού όπως προείπαμε θα σπάνε το φράγμα του ήχου, ενώ υπολογίζεται ότι αυτό θα γίνει όταν βρίσκεται πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, ώστε να μην προκαλείται ηχητική όχληση σε κατοικημένες περιοχές.

Ενδεικτικό στοιχείο της μεγάλης του ταχύτητας είναι το ταξίδι Νέα Υόρκη – Λονδίνο, που θα γίνεται σε μόλις τρεις ώρες και 15 λεπτά.

Αν οι δοκιμές που θα ξεκινήσουν το 2021 στεφθούν με επιτυχία, η εταιρία θα ξεκινήσει τις επιβατικές πτήσεις το 2030 και θα πραγματοποιεί περισσότερες από 500 υπερωκεάνιες συνδέσεις. Η επανάσταση των πτήσεων είναι εδώ και αναμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

The post Επανάσταση στις πτήσεις από το 2021 – Θα ταξιδεύουμε σπάζοντας το φράγμα του ήχου appeared first on Travelstyle.

Read More

Προηγούμενο Υποχρεωτικά τεστ πριν την άφιξη στην Ελλάδα για 11 χώρες – Οι νέες οδηγίες
Επόμενο Chillout Lounge στο Ντουμπάι – Εδώ θα πιείτε σοκολάτα στους -6 βαθμούς