Παραλία Γιδάκι: Το τυρκουάζ διαμάντι της Ιθάκης


Πολλοί θεωρούν το Γιδάκι την ωραιότερη παραλία της Ιθάκης, ενώ συχνά κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παραλιών της Ελλάδας! Είναι τα καταγάλανα τυρκουάζ νερά και το φυσικό τοπίο με την φυσική, πλούσια βλάστηση που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη… πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία, με μεγαλύτερα βότσαλα στη δυτική πλευρά της και ψιλότερα έως και άμμο προς τα ανατολικά. Ο κόλπος που σχηματίζει είναι ανοιχτός, ιδανικός για κολύμπι από τη μια άκρη ως την άλλη. Απέναντι φαίνεται το μικρό νησάκι της Ιθάκης, η Άτοκος.

Για το Γιδάκι, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, αναχωρούν καΐκια από το λιμάνι της Ιθάκης, από την κεντρική πλατεία, καθώς στην παραλία δεν φτάνει δρόμος. Η διαδρομή είναι υπέροχη, καθώς διασχίζει ένα μεγάλο μήκος της ακτογραμμής της Ιθάκης, περνάει μπροστά από το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Αντρέα, τον κόλπο του Σκίνου και πολλές βοτσαλωτές μικρές παραλίες πριν το Γιδάκι, που είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος.

Στο Γιδάκι μπορεί κανείς να φτάσει και από μονοπάτι, με πεζοπορία περίπου μισής ώρας. Ο δρόμος για το αυτοκίνητο φτάνει ως τον κόλπο του Σχίνου. Από εκεί, στην μια άκρη της παραλίας με τα πεύκα, ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί ουσιαστικά στην άλλη πλευρά της πλαγιάς. Η θέα της παραλίας στο Γιδάκι από την κορυφή του μονοπατιού θα σας μείνει αξέχαστη!

Στο Γιδάκι λειτουργεί ακόμα καντίνα που σερβίρει από καφέ έως λαχταριστούς μεζέδες, ενώ υπάρχει και μικρός αριθμός από ξαπλώστρες και ομπρέλες που μπορείτε να νοικιάσετε.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Πηγή: greece.terrabook.com

Φωτογραφίες: Instagram

The post Παραλία Γιδάκι: Το τυρκουάζ διαμάντι της Ιθάκης appeared first on Travelstyle.

Read More

Προηγούμενο Στο «Αττικόν» Κικίλιας και Τσιόδρας για να δουν την τραυματισμένη νοσηλεύτρια
Επόμενο Ο Τάσος Δούσης προτείνει 3 κεντρικά ξενοδοχεία 4* στο Λονδίνο με κάτω από 85 ευρώ την μέρα