Κρούσμα κοροναϊού σε σχολείο στην Καλλιθέα


Κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε σε σχολείο στην Καλλιθέα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο εκπαιδευτικός ενημέρωσε το σχολείο που εργάζεται ότι είναι θετικός στον Covid-19. Ο συγκεκριμένος κόλλησε από τη σύζυγό του τον ιό.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια του σχολείου, προσπαθούσε να μάθει από τους φορείς τι πρέπει να κάνει, αν θα πρέπει να κλείσει το σχολείο, αν θα πρέπει να γίνει απολύμανση, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Όπως καταγγέλλθηκε, η διευθύντρια δεν έλαβε καμία απάντηση από τις αρχές. Έτσι, με ευθύνη της έκλεισε το σχολείο.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στους εκπαιδευτικούς, οι δύο εκ των οποίων είναι σε εργαζόμενους σε ιδιωτικά σχολεία.

Σκέψεις για επαναφορά του θεσμού του βοηθού επιβάτη

Τη σκέψη για επαναφορά του θεσμού του βοηθού επιβάτη εξετάζει η ηγεσία του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Προκειμένου να σταματήσει ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, κάτι που αποτελεί εφαλτήριο διασποράς, στο υπουργείο σκέπτονται να επιστρέψει ο θεσμός σε κεντρικές στάσεις λεωφορείων που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Ακόμα, επίκειται σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου κάποιες περιφερειακές γραμμές που εκτελούνται από την ΟΣΥ, να γίνουν σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, ώστε να απελευθερωθούν οδηγοί και λεωφορεία και να χρησιμοποιηθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Με αυτή τη σύμπραξη το υπουργείο θα κερδίσει 203 λεωφορεία και 500 οδηγούς, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σε δρομολόγια του κέντρου.

Read More

Προηγούμενο «Φρούριο» ο Έβρος με drones, θερμικές κάμερες και θωρακισμένα τζιπ
Επόμενο Ανησυχούν τους ειδικούς κλειστές δομές και γηροκομεία – Αγωνία για τον αριθμό των κρουσμάτων